@win's TOP5


Beste Collega,

Als hockeytrainer en opleidingsdocent van het Sport & Bewegen aan het MBO College Poort te Almere werk ik graag aan de hand van het Athletic Skills Model. Creativiteit is iets wat mij altijd wel heeft getypeerd en nu ik al die leuke ideeën ook nog als docent/trainer kan wegzetten onder de paraplu van het ASM met al haar theoretische onderbouwingen maakt dat het werken nog leuker en krachtiger.

Mijn TOP5:
1: In de Multiruimte van het AKT kunnen we heel veel doen maar het kan soms ook zo simpel zijn met een bal en twee hoepels. De moeilijkheid zit hem soms in de opdracht en de variaties.

2: Dat het ook heel simpel kan zijn laat dit filmpje zien. Beter worden zit het soms in het eigen maken van kleine dingen. Omgaan met ander materiaal dan je gewend bent is daar zeker één van.

3: Zoek andere omgevingen en werk met wat je voor handen hebt. Verleg de aandacht en het geen waar je eerst moeite mee had, leek plots van zelf te gaan toen je weer onder aan de piste aankwam en er aan terug dacht.

4: Het geeft zeker een boost als je innovatieve werkvormen en materialen combineert met traditionele spullen.

5: Topsport zit soms vol "MOETEN" en dit filmpje toont aan dat weer even samen als een stel kinderen aan de slag gaan met ballonnen minstens zo leuk is als aanvulling op de dagelijkse trainingen van het Top basketbal landslake lions in Landsmeer.

Ik werk op de hockeyclub met alle leeftijden, van F-jes t/m Senioren Dames en Heren, en ik probeer het overal wel te integreren. Daarnaast ben ik in de bijzondere positie om als eerste in Nederland de MBO Module ASM Instructeur Advanced te mogen verzorgen. Hier kan ik mijn ei helemaal kwijt en dat proces geeft mij enorm veel energie. Exact dat geen wat professionals middels het ASM op de sportvelden, in de zwembaden en in de revalidatie proberen te realiseren. Een energie boost geven aan een soms traditionele en een niet voor iedereen aansprekende aanpak.

See you out there,

Edwin Vermeulen

  1. Gooien, Vangen, Slaan & Mikken 00:28
  2. Rugby bounce 00:09
  3. Schaatsen donor (snowboarden) 00:30
  4. Klimmen en reageren op SmartGoals 00:18
  5. Ballon race 00:18